Å lage sitt eget tacokrydder anbefales sterkt!
Tacokrydderpakkene man får kjøpt på butikken er det unødvendig mye salt og sukker i, dette trengs absolutt ikke for å få fram tacosmaken.
I tillegg til å være en mer økonomisk tacokrydderløsning og et mye sunnere alternativ, så smaker det som vanlig tacokrydder!
Hjemmelaget tacokrydder
2-3 porsjoner til 400g kjøtt
Ingredienser:
4 ss chilipulver
2 ss spisskummin(et must for å få fram tacosmaken!)
2 ss paprikapulver
1,5-2 ss kvernet himalayasalt
2,5 ts tørket oregano
2,5 ts hvitløkspulver
2 ts sort pepper
Fremgangsmåte:
Bland de godt sammen.
Tilsett 1,5-2 ss krydder sammen med 1/2-1 dl vann per 400g kjøtt.
Oppbevar resten av krydderet i glass/boks med tett lokk.
Oppbevar resten av krydderet i glass/boks med tett lokk.
Tips:
Knuste chiliflak kan kjøpes på innvandrerbutikker.
Jeg bruker "crushed extra hot red chillies", og bruker dermed bare én te-skje.
Kjøper du vanlig chiliflak kan du godt bruke 2-2,5 ts.
Smak deg frem, kjedelig om det bli uspiselig sterkt.
Oppskrift inspirert av trinesmatblogg.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar