Oppdag selvristede nøtter!
Du trenger verken olje eller krydder, kun nøtter og en stekeovn.
Knakende godt!
Du trenger verken olje eller krydder, kun nøtter og en stekeovn.
Knakende godt!
Ristede cashewnøtter - favoritten! |
Ristede mandler |
Ristede valnøtter |
Ingredienser:
150 - 200g usaltede og ubehandlede nøtter/mandler
(f.eks cashewnøtter, mandler, valnøtter, peanøtter)
150 - 200g usaltede og ubehandlede nøtter/mandler
(f.eks cashewnøtter, mandler, valnøtter, peanøtter)
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 grader.
Fordel nøttene på en stekeplate.
Stekes/ristes på nest øverste rad i ovnen 5-8 minutter.
Vend på dem ett par ganger i løpet av steke/riste-tiden.
Vend på dem ett par ganger i løpet av steke/riste-tiden.
Når nøttene har fått en gyllen farge, er de ferdige.
Må avkjøles, da nøtter inneholder en del olje, og den dermed er på 175 grader når de kommer ut av ovnen.
Tips:
Skal du riste peanøtter? - Rist dem med skallet på.
Ikke stek for mange nøtter om gangen.
Inspirert oppskrift
Tips:
Skal du riste peanøtter? - Rist dem med skallet på.
Ikke stek for mange nøtter om gangen.
Inspirert oppskrift
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar