Sukkerfri, glutenfri, fiberrik og saftig gulrotkake, hva mer kan man ønske?
Saftig, glutenfri gulrotkake |
Liten kake
Ingredienser:
2 egg
1 dl sukrin
2 dl glutenfri havregryn
1 dl rismel, fullkorn
1 ss fiberfin
1 ss bakepro
1 dl skummet melk
1 ss mager kesam
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver(= kun frøene)
3 ss lettmargarin(Cocosa pure kan også brukes)
4 dl raspet gulrøtter
100g philadelphia light
2-3 ss sukrinmelis
8-10 dråper stevia med vaniljesmak
Fremgangsmåte:
Vask, skrubb(evt skrell) og rasp gulrøttene.
Pisk egg og sukrin til luftig eggedosis.
Smelt margarinet/cocosa.
Kjør havregrynene i en stavmikser, slik at det blir havremel.
Sikt alt det tørre.
Ha det tørre vekselsvis i sammen med
melk, smeltet margarin/cocosa og kesam.
Rør forsiktig inn de raspede gulrøttene.
Hell røren i en kakeform.
Stekes ved 175 grader
i nest nederste rille i ca 30-40 min.
Avkjøles på rist.
Kjør sammen siktet sukrinmelis, steviadråper og philadelphiaost.
Philadelphiaglasur smøres på avkjølt kake.
Oppbevares i kjøleskap.
Tips:
Dersom det ikke er ønskelig med glutenfri kake,
kan fullkornsrismel byttes ut med fullkornshvetemel,
og glutenfri havregryn med vanlig havregryn.
Dersom du bruker muffinsformer istede for kakeform blir steketiden kortere.
Bruk kakepinne for å sjekke om de er ferdig.
Gulrotkake holder seg godt i tett boks i kjøleskap.
Selvkomponert oppskrift
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar